راه تحقق عدالت اجتماعی از عدالت فردی می‌گذرد

به گزارش روابط عمومی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدحسین شریفی در نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی با عنوان «عدالت اجتماعی؛ از نظریه تا عمل» که 23 تیرماه 1400 به همت مجمع عالی علوم انسانی اسلامی در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار شد، با طرح موضوع اخلاق و عدالت اظهار کرد: مقوله عدالت جزو بنیادی‌ترین مباحث اخلاقی بوده و هست و تمام مکاتب اخلاقی تلاش کردند در باب عدالت سخن بگویند.

وی با تاکید بر اینکه محور تمام مباحث اخلاقی مکاتب مختلف عدالت است تصریح کرد: در مکاتبی عدالت را چتری می‌دانستند که بر همه فضائل اخلاقی زیرمجموعه عفت، حکمت و شجاعت سایه افکنده است.

دبیر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی با بیان اینکه در برخی مکاتب نیز عدالت را در کنار دیگر فضائل اخلاقی می‌دانند گفت: برخی از اخلاق پژوهان معاصر به عدالت اهمیت زیادی دادند اما به عدالت با نگاه جامع فضائل اخلاقی نپرداختند.

وی گفت: از نگاه این اخلاق پژوهان عدالت وسیله‌ای است که دارای ارزش غایی نیست و تنها وسیله‌ای برای تقرب است.

استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: راه تحقق عدالت اجتماعی از عدالت فردی می‌گذرد یعنی بدون اینکه انسان‌های خوب ایجاد کنیم، نمی‌توانیم جامعه خوب داشته باشیم پس اگر جامعه خوبی می‌خواهیم باید دنبال تربیت شهروند خوب باشیم.

وی بیان کرد: در واقع در سایه عدالت درونی عدالت بیرونی محقق می‌شود و تک تک افراد جامعه باید به سهم خود در راستای تحقق عدالت کلی و اجتماعی تلاش کنند.

دبیر علمی کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی با اذعان به اینکه اکنون در شرایط گام دوم به دنبال فردسازی، جامعه‌پردازی و تمدن سازی هستیم خاطرنشان کرد: برای تحقق عدالت اجتماعی باید رذائل و فضائل اخلاقی در سطح جامعه مورد توجه جدی قرار گیرند.

وی با بیان اینکه یکی از انحرافات جدی در حوزه عدالت و اخلاق در غرب جمله ماندویل بود که مبنای حرکت در غرب قرار گرفت اظهار کرد: دیدن عدالت اقتصادی بدون نگاه به عدالت فرهنگی و سیاسی امری ناقص است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *