علوم انسانی اسلامی: محال‌اندیشی یا واقع‌بینی؟

به گزارش روابط عمومی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمدحسین شریفی دبیر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی و دکتر علی پایا دانشیار مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، با موضوع «علوم انسانی اسلامی: محال‌اندیشی یا واقع‌بینی؟» گفت‌وگو خواهند کرد.

این نشست علمی به بهانه معرفی و نقد کتاب «علم دینی، علم بومی و علم اسلامی: محال‌اندیشی یا دوراندیشی» اثر دکتر علی پایا و با حضور دکتر سید محمدتقی موحد ابطحی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به عنوان کارشناس مجری به صورت مجازی و در تاریخ 27 آبان‌ماه سال جاری از ساعت 18 تا 20 برگزار خواهد شد.

علاقمندان برای شرکت در این جلسه می‌توانند به لینک www.iwo.ir/elmedini مراجعه کنند.

One comment

  1. در این بحث دو نکته به نظرم می رسد:
    اولا درست است که منشاء علوم طبیعی و تجربی طبیعت است اما به نظر می رسد حتی علوم طبیعی و تجربی نیز پدیده انسانی و وابسته به فرهنگ باشد زیرا طول و عرض و ارتفاع این علوم توسط انسانها ساخته می شود و البته در آن خطا نیز راه دارد. چه رسد به علوم انسانی که کاملاً پدیده انسانی و فرهنگی است.
    ثانیاً با قبول اینکه علم ماهیت خنثی دارد. باز هم یک نکته اساسی در رابطه با واژه “علم اسلامی” وجود دارد و آن اینکه علم اسلامی پرچمی است برای برساخت ذهنیت جدید میان اندیشمندان مسلمان تا به این نتیجه برسند که “علم از غرب جداست” چرا که امروزه علم مساوی با غرب شناخته می شود، گرچه مدعی باشیم که اینطور نیست. و همین ذهنیت خود موجب ساخت یک ایدئولوژی بسیار قوی برای جهت دهی به حرکت عالمان و دانشمندان جوامع رقیب تمدن غرب، برای پیروی از غرب می شود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *